High Key portretshoot.


High Key fotografie voor de eerste keer geprobeerd met een aantal leden van de fotoclub. Henk had er zijn best opgedaan. Er was een zaaltje gereserveerd, modellen en visagie geregeld en de lampen en achtergronden werden meegebracht door Henk en Willem.

De opdracht was om High Key en Low Key foto’s te maken. Hieronder de High key foto’s van 2 vriendinnen Milou en Marijn. De visagie is verzorgt door Suzanne Rooijakkers.

Normaal gebruik ik voor portret de 50mm lens, deze keer heb ik voor Milou de 90mm lens gebruikt. Instelling  F7.1 –  1/125. Ben dik tevreden hierover en zal hem zeker vaker gaan gebruiken voor portret.

 

 

 

Voor Marijn heb ik de 50mm gebruikt. F6.3 – 1/160 de lichtopstelling was ook iets anders, er stond nu ook een softbox achter Marijn.

 

Omdat dit mijn eerste high key foto’s zijn, hoor ik graag jullie mening. Wat vindt je goed en wat niet. Natuurlijk begrijp ik dat niet iedereen er van houdt, maar dat wil niet zeggen dat ik je mening niet waardeer.

26 gedachtes over “High Key portretshoot.

 1. Van het cyaan-achtige zweempje ben ik niet zo gecharmeerd. Ik ga dus voor foto 1 maar eigenlijk zie ik portret high-key ook graag in z/w. althans dat is mijn smaak en voorkeur. Met 50mm kruip je wel erg dicht op je model. Vooral onervaren modellen voelen zich meer op hun gemak bij wat grotere afstand. Zelf gebruik ik het liefst 80mm of 200mm vastebrand

  Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt gelijk met de 50 mm maar toch geeft deze wel mooi resultaat. Misschien beginnen met de 90 en bij gewenning wisselen met de 50 🙂 zwart wit is ook mooi maar toch vond ik deze ook wel iets hebben, maar zoals je al zegt smaak en voorkeur verschillen per mens. Bedankt voor het geven van je mening 🙂

   Like

 2. Knap gedaan! Ik vind ook de eerste twee het mooist/sprankelendst, maar het tweede model is zo prachtig… ik ben wel benieuwd naar de kleurenversie van de eerste foto van haar. Verder zou ik bij het kaderen van de eerste óf iets meer ruimte bovenin nemen óf nu juist nog wat krapper kaderen: een strookje hoofd/haar eraf.
  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s