Dagje AWD


Vroeg opstaan was het voor mij, de afgelopen zaterdag. Met een groep van 9 personen vertrokken we om 06.30 uur naar Vogelenzang. We hadden in het voorjaar bij het IVN deze tocht al besproken, fotograferen in de Amsterdamse Waterleiding Duinen met de hoop ook de vossen te spotten.

We vertrokken om 08.30 uur vanuit de ingang Pannenland. De weergoden waren ons goed gezind en het licht was fantastisch deze morgen.

Web-4715

 

Ook dit damhertje genoot van het weer.

Web-4755

Ik genoot van het landschap.

Web-4737 Web-4748 Web-4906

Bij navraag, was de meeste kans om de vossen te zien rond het middaguur bij het “huisje”
Om 11.00 uur waren wij er al en we hadden dus nog ruim de tijd, om zelf even de inwendige mens te versterken en even te rusten. Ondertussen werd het 12.30 uur en nog geen vos te beleven. We besloten toch maar verder te lopen en zie daar, ongeveer 25 meter verderop zaten een vader en zoon te lunchen langs het water en je raad al wie er om hen heen drentelde. Een jonge vos die ook wel zin had in een hapje. Wow, hier waren we voor gekomen. Zo snel als we konden met onze camera in de aanslag erheen, want voor je het weet ontsnapt je “het moment”
Gelukkig was het een perfect fotomodel wat niet verlegen was, en konden we lang genoeg genieten om een leuk plaatje te schieten.

Web-4807 Web-4815 Web-4860

Op een gegeven moment werd zij wel heel brutaal en probeerde in te breken en mijn boterhammen te stelen. Gelukkig ben ik niet bang uitgevallen en liet er het mijne van weten, waarna zij de aftocht blies 🙂
(In feite vond zij het na 1 poging niet meer de moeite waard en vertrok uit zichzelf)

Web-4803

Ook wij trokken, helemaal happy verder en draaide af bij de duinen.
De skyline van Zandvoort, gezien vanaf de duinen.

Web-4909

Ook wel grappig, de onderkant van deze 2 zwanen.
Volgens Jaap Kroon wordt dit “tondelen” genoemd.

Web-4919

Rond 17.00 uur vertrokken we weer huiswaarts, tevreden terugkijkend op een heerlijke dag.

 

 

 

 

 

 

 

35 gedachtes over “Dagje AWD

 1. Misschien wat ongebruikelijk maar de kontjesfotografie spreekt me wel aan Ellen. De AWD is verder een prachtig gebied wat goed op je foto’s te zien is. Tjaa Vossen die je brood stelen ? eigenlijk droevig dat deze normaliter schuwe dieren zo grondig verpest zijn maar ik moet wel toegeven dat je ze nergens anders zo kan schieten

  Geliked door 1 persoon

  1. Precies Henk, jammer dat ze gevoerd worden ondanks de bordjes “niet voeren” maar omdat sommigen zich daar niets van aan trekken komen de vossen wel naar de mensen om te schooien en dat levert wel fantastische plaatjes op.
   Trouwens, ik vind het leuk dat de kontjes je kunnen bekoren 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige opname’s van een sluw dier hier krijg je ze alleen bij toeval te zien en hij/zij is weg als er hij maar het heeft dat er mensen in de buurt zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ellen zo te zien hebben jullie een heerlijke dag gehad en een gezellige dag geweldige fotos super
  jullie hadden ook geweldig weer mooi licht het kon niet beter groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een pracht opnames zeg, wauw daar wil ik ook wel vroeg voor opstaan en dan zo dicht onder de rook van grote steden, wist niet dat het bestond. Maar ben dan ook al lang weg uit Nederland

  Geliked door 1 persoon

 5. Tondelen heet dat, wat de zwanen doen. En de vossen zien in de AWD, dat is natuurlijk niet al te moeilijk. Al blijven het wel prachtige beesten om te fotograferen. Je landschapfoto’s zijn super!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Jaap weer een woord bijgeleerd 🙂 Wat de vossen betreft; Ik ben in januari ook in de AWD geweest en geen vossen gezien, dus je moet echt geluk qua timing hebben denk ik. En thanks voor je complimenten over de landschapsfotos, ben er zelf ook wel blij mee 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. ohhh .. mijn mond is gaandeweg opengevallen .. zoals ‘m nog nooit opengevallen is, vermoed ik, ellen! 😉

  ja, dat is het vroege opstaan méér dan waard!

  was is die vos moooooooooooooooooi! 😀
  (alhoewel de 2 verlegen (??) zwanen er ook best mogen zijn! 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s