Railway Station Liège-Guillemins


In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik In februari met Frans van Erp naar Luik ben geweest en dat we o.a. naar het vernieuwde station Guillemins zijn geweest. Het hele station is overweldigend en het lijnenspel is fantastisch om te zien. Ik heb geprobeerd dit met een paar foto’s in beeld te brengen, echter, er is nog veel meer te zien en ik hoop er nog een keer heen te kunnen gaan om me nog meer te kunnen uitleven. Alhoewel ik na het bewerken van de foto’s er wel over zit te denken om de volgende keer een stofdoek mee te nemen om eerst te “kuisen” voordat ik de foto’s maak 🙂

De eerste keer als je op een locatie komt, is het altijd een beetje aftasten vind ik en eigenlijk moet je zeker nog een keer terug om het over te doen en eventueel op een andere manier. Ik weet niet hoe jullie hierover denken?

20150218-20150218-DSC_9731-Edit

 

20150218-20150218-DSC_9788hdr2

 

20150218-20150218-DSC_9747-Edit

 

20150218-20150218-DSC_9797-Edit

 

20150218-20150218-DSC_9818-Edit-2

 

20150218-20150218-DSC_9803-Edit

 

20150218-20150218-DSC_9803-Edit-2

 

20150218-20150218-DSC_9828-Edit

46 gedachtes over “Railway Station Liège-Guillemins

 1. Terug even naar de mooie foto’s van het station komen kijken. Ik kijk er wel van op dat de muren van’t station zo proper (wel wat stoffig) zijn, zonder vol geklad te zijn met graffiti tekeningen…

  Geliked door 1 persoon

   1. graag gedaan, ik sloeg je blogje al op bij mijn bookmarks 🙂

    Ja ziet er allemaal héél mooi uit als ik je foto’s zie.

    Geliked door 1 persoon

 2. een bijzonder fotogeniek station met prachtige lijnen…

  ook een technisch hoogstandje , maar wel niet onder gebreken..

  er is het onderhoud en s’ winters kan het er berekoud zijn..

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een knappe foto’s Ellen! Ik ken het station niet, maar herken het nu van andere foto’s (op Zoom), dacht toen al wat gaaf daar moet ik eens heen! Maar dat komt er nooit van, want als ik dan zo ver weg reis voor foto’s, kies ik toch eerder voor een boomkikkerexcursie in Brabant 🙂 Maar jij hebt er een prachtige serie gemaakt, de foto’s zijn echt heel mooi strak en grafisch.
  Van dat kuisen snap ik niet helemaal? Mijn lens is altijd smerig, maar dat zie je toch niet op een foto? Bij een klein diafragma, zie ik wel vlekjes, maar dat zit dus op de sensor en daar moet ik nog een keer moed voor verzamelen die schoon te maken (heb er een workshop voor gevolgd, maar vind het toch nog doodeng).

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Noortje, en boomkikkers zijn ook zeker fasinerend, staan ook nog op mijn lijstje. Het kuisen ging over de pijlers van het station. Op sommige foto’s zie je echt het vuil zitten 🙂 Enne vlekjes op de sensor kan je met LR gelukkig ook nog weghalen, dat ga ik dus niet met de stofdoek doen 🙂

   Like

 4. Hoi Ellen, dit station staat ook nog steeds op mijn lijstje. Maar als ik dit prachtig lijnenspel zie dan moet ik maar niet te lang wachten. Mooie foto’s, goede bewerking. Maar wat is kuisen en een stofdoek 🙂

  Like

 5. Dit is inderdaad een prachtig station. Ik heb het zelf één keer gezien (toen nog zonder fotografeerplannen). Prachtig in beeld gebracht en je zou er vast nog veel meer foto’s kunnen maken. Dit lijkt me nou een mooi project voor in de nacht of avond…Jammer dat het zover weg is
  Groeten, Dick

  Geliked door 1 persoon

 6. Wowwww…..wat een prachtige serie foto’s laat je ons hier zien Ellen, grote klasse hoor. Hoewel het stuk voor stuk fraaie opnamen zijn, gaat mijn voorkeur toch uit naar foto 1, daar ben je zomaar niet op uitgekeken.

  Geliked door 1 persoon

 7. wat een prachtig station en wat heb je de lijnen prachtig in beeld gebracht en ik denk dart je er nog wel vaker dan een keer naar toe kunt gaan het lijkt me dat je elke keer wel weer wat nieuws ziet ook al omdat het licht door de dag heen verandert.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben het helemaal met Theo eens! Prachtige foto’s met prachtige lijnen!
  En ik zie niet waar je zou willen stoffen. Zou trouwens ook onbegonnen werk zijn lijkt me…

  Geliked door 1 persoon

 9. Ellen, sommige mensen weten niet wat fotografen bedoelen met lijnenspel in n foto . ? Maar dan zouden ze dit moeten zien . Ziet er weer supermooi uit . Mooi modern station en mooi vastgelegd

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s