Een brug te ver.


Geen eclips hier in Nuenen vandaag, alleen dichte mist. vreselijk jammer want ik had er naar toe geleefd om hier foto’s van te maken, het is tenslotte een bijzonder gebeuren wat je niet iedere dag ziet. Hopelijk hebben de mensen in het westen van het land meer geluk gehad. Ik post daarom maar enkele foto’s die ik in februari heb gemaakt toen ik op pad was met Frans van Erp

Frans is een fan van de stad Luik en ik mocht een dagje met hem mee. We arriveerden rond 08.00 uur in Luik en gingen eerst naar een oude spoorbrug. Het was vrij mistig maar dat heeft ook wel zijn charmes in fotografie.
Frans heeft mij tevens de “fijne kneepjes” geleerd over bewerking in hdr en dat heb ik hier toegepast, wat ik zelf wel heel mooi vind bij zo’n soort foto’s.   De rest van de dag zijn we nog naar het station Liège-Guillemins en begraafplaats van Robermont en Fort de la Chartreuse geweest. Al met al een lucratief dagje dus, maar die foto’s bewaar ik voor een ander blog.

20150218-20150218-DSC_9628-Edit

20150218-20150218-DSC_9637-Edit

20150218-20150218-DSC_9673-Edit

20150218-20150218-DSC_9695-Edit-2

20150218-20150218-DSC_9712-Edit

27 gedachtes over “Een brug te ver.

  1. Het “over the top gaan” is ook een valkuil waar je makkelijk in trapt. En sommige foto’s lenen zich daar beter voor dan andere. Waarschijnlijk trap ik ook wel ooit in die kuil 🙂

   Like

 1. De eerste foto na de tekst vind ik het mooist, vooral het lijnenspel. Ik ben niet zo weg van dat HDR gebeuren, de meeste overdrijven het en dan is de foto niet mooi meer, hier is het heel subtiel gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel mooie foto’s van een toch niet zo’n mooie stad vind ik tenminste. Hier heel goed de eclips kunnen observeren, moest alleen werken dus geen tijd om fotootjes te maken maar weer een heel mooi spektakel

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Hillechien, leuk dat het in sommige steden wel te zien was, ik heb al wel een paar foto’s voorbij zien komen maar die waren ook allemaal met bewolking gemaakt. Ben benieuwd naar foto’s met heldere lucht.

   Like

 3. Mooi zeg, juist met die mistige sfeer! Ik ben ook benieuwd naar de rest van de serie, dat klinkt als een heerlijke dag!

  Ik zat er ook helemaal klaar voor vanmorgen. Ik had met veel pijn en moeite nog een eclipsbrilletje weten te bemachtigen, bijna overal uitverkocht, is het hier toch ook de hele ochtend zwaarbewolkt; geen zon te bekennen!! Om een uur of 12 ofzo kwam ie dan toch ineens, als mosterd na de maaltijd, heel pesterig tevoorschijn, nananananaaaa. Ben ik even blij dat ik niet naar de Faraoereilanden ben afgereisd, waar het ook leek te gaan tegenvallen, of is dat uiteindelijk nog goed gekomen?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s