Op stap met mijn nichtje


Zaterdag 22 november had ik met mijn nichtje Yessica afgesproken om portretfoto’s van haar te gaan maken. Dit is een tak van fotografie waar ik me nog nooit op heb gericht en ook Yessica is “officieel” geen model,  dus voor ons beiden was het best een beetje spannend. Ik heb een fantastiche lens, de 50mm 1.4 die ik wel al voor macro had gebruikt en een enkele keer voor mijn huisgenootjes (dieren)  maar nu werd het tijd voor het serieuze werk met deze lens. Het was een perfecte herfstdag met zon en een lekker temperatuurtje zodat we makkelijk zonder jas konden fotograferen. Ik had een mooie locatie in gedachten en het weer leende zich prima daarvoor. S’middags om 15.00 uur waren wij ter plaatse en het licht was perfect zoals ook de natuur met zijn mooie herfsttooi.  Al bij al ben ik best tevreden over het resultaat en ook over Yessica die zich als een heel fijn model om mee te werken ontpopte. Ik vond het heel leuk om te doen en kijk met veel plezier op deze middag terug.

Bij deze foto vroeg ik haar of ze dit niet bezwaarlijk vond omdat het toch als een beetje morbide kan worden ervaren. Maar ze ging ermee accoord en ik vroeg haar om een beetje dromerig te kijken alsof ze in gedachten was. Is dit gelukt?

 

yessica2

Hier was het licht perfect!

 

Yessica-2-8881 Deze foto’s zouden zo als kerstkaart kunnen worden verstuurd. Yessica-2-8956 Yessica-2-8986 Yessica-2-8988


Hier hadden we gewoon lol.

Yessica-2-8891Yessica-2-8892Yessica-2-8893

Ik ben best tevreden en wat vinden jullie? Kunnen ze er mee door, of zal ik me toch maar op natuurfoto’s blijven concentreren.

 

 

28 gedachtes over “Op stap met mijn nichtje

 1. Portretfotografie is voor mij veel uitdagender dan natuur Ellen. Het werken met levende onderwerpen blijft me altijd inspireren. Een mooi portret heeft voor mij ook meer belevingswaarde dan een foto van een landschap maar gelukkig mogen meningen en smaken verschillen 🙂 Foto 3 vind ik technisch gezien de beste van de serie maar bij de laatste foto’s spat het plezier er vanaf. Gewoon mee doorgaan Ellen

  Geliked door 1 persoon

 2. goed gedaan ellen dit is inderdaad een begin voor jou
  wat heb jij het laatste jaar veel geleerd ga zo door
  fotos maken verhaaltjes schrijven geweldig nu het boek nog

  groetjes fridy

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s