Op vlindersafari


Heb je al gehoord van vlindersafari in Gemert , waarschijnlijk niet want het is deze zomer voor het eerst geopend en helaas voor degene die er nu heen willen, het is alweer gesloten.  Voor de beheerder/eigenaar was het een proef die zeer geslaagd bleek te zijn en volgend jaar wil hij met Pasen opengaan.  20 september ben ik er geweest samen met mijn IVN maatjes.  Het is gelegen in Gemert dat voor ons een kwartiertje rijden met de auto betekend.  Ik ga volgend jaar zeker terug maar dan fotografeer ik met statief. Dat had ik nu niet gedaan waardoor ik een te hoge iso moest gebruiken. Helaas kon ik ook niet veel spelen met het diafragma dus ik ben niet helemaal tevreden.
Toch vind ik het wel een blogje waard. Zie hieronder mijn schamele pogingen van het vastleggen van mijn trip “Op Vlindersafari”

Hypolimnas misippus

Hypolimnas misippus

Heliconius sara

Heliconius sara

Heliconius sara en Heliconius charitonius

Heliconius sara en Heliconius charitonius

Heliconius hecale

Heliconius hecale

Heliconius cydno

Heliconius cydno

Heliconius charitonius

Heliconius charitonius-1

Heliconius

Heliconius -1

Hamadryas
(Helaas weet ik niet welke soort)

Hamadryas , mannetje

Greta Oto (Glasvleugelvlinder)

Glasvleugelvlinder2 Glasvleugelvlinder1

Dryas julia

Dryas julia.3 Dryas julia.2 Dryas julia.1

Atlasvlinder
zie de slangekoppen op de bovenaan de vleugels.
Dit is om zijn vijanden af te schrikken

Atlasvlinder

 

33 gedachtes over “Op vlindersafari

  1. Dank je voor je compliment. Het leek me ook makkelijker en sneller zonder statief. De meeste wachten idd niet maar enkele bleven soms wel een half uur zitten. Die kan je dan scherper neer zetten. 😉

   Like

 1. Hoi Ellen

  Even een kijkje op jou site. Mijn macro objectief ligt een beetje te verstoffen op zolder maar in de tijd dat ik veelvuldig met dat ding op fotosafari ging weet ik nog maar al te goed hoe moeilijk het is om van iets kleins een beeldvullende foto te maken die zich ook nog eens onderscheid van de massa aan macro’s die de fotoforums passeren. Foto 5 is er voor mij eentje die me echt aanspreekt. De vlinder en het takje/blad …… en verder een steriele omgeving. Als je het blad rechtsonder dat buiten de focus valt weg kan poetsen heb je n.m.m een toppertje.

  Like

 2. Toch best het aanzien waard hoor, deze serie. De glasvleugelvlinder is ook mijn favoriet. Ben toevallig vandaag in de vlindertuin van Artis geweest en eerder in “Vlinders aan de Vliet”, maar daar hadden ze hem niet. Omdat er in vlindertuinen niet zoveel ruimte is, gebruik ik ook geen statief en loop dus ook tegen dezelfde beperkingen aan.
  Groet, Dick

  Like

 3. Voor een eerste poging…en…zonder statief ..zijn dit prima foto’s. Ook de scherpte-diepte is bij een aantal foto’s prima. Met statief, en eventueel draad-ontspanner, zullen de foto’s echter nog beter en scherper worden. Succes ermee 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s